sâmbătă, 18 mai 2013

Sindromul Don Juan

 
             Don Juanul v-a rămâne bătut în cuie. A existat dintotdeauna, probabil din momentul în care au apărut mai multe Eve şi implicit mai multe posibilităţi. Femeia a muşcat din măr pentru prima oară, dar sunt convinsă că bărbatul nu a avut nevoie de susţinerea şarpelui ca să guste la rîndul lui din „fructul oprit“ (mă refer aici la alt fruct oprit). Biblia o acuză pe Eva de păcatul original, dorind să spună că ea e de vină pentru toate relele, şi că l-a târât şi pe fraierul de Adam în noroi după ea. Totuşi, eu cred că exact opusul a avut loc atunci când a venit vorba de infidelitate. Evident că numai era nevoie să menţionez că primul dintre păcătoşi care a poftit la „curtea vecinului,“ cu toate că avea şi el deja ceva în ogradă a fost de fapt BĂRBATUL.
            Ca scurt istoric Tirso De Melina l-a menţionat pentru prima oară în 1630 (data nu e foarte sigură) într-o piesă de teatru, dar a fost ulterior „adoptat“ şi de Moliere şi Mozart în operele lor ca simbol al hipersexualităţii.

             Cauza acestui comportament rămâne subiect de controverse. Unii zic că ar avea de-a face cu dorinţa bărbatului de a-şi împrăştia sămânţa, deşi părerea mea e că asta reprezintă mai degrabă unul din factorii favorizanţi ai infarctului miocardic, căci majoritatea masculilor exact asta vor să evite. Un psiholog avea o teorie interesantă cum că de fapt oamenii nu sunt făcuţi să meargă din „floare în floare“ şi că acest proces se instalează atunci când fie sunt nemulţumiţi de modul în care evoluează ei personal sau partenerul/partenera în relaţie.
             Totuşi, uneori se poate întâmpla să întâlneşti o altă persoană de care să te poţi îndrăgosti fără să vrei. Însă dacă ţi se întâmplă des, înseamnă că eşti un afemeiat notoriu şi deci suferi de sindromul Don Juan.   
     ''Suferinzii'' acestui virus prezintă simptome precum:  
  • sex-apeal debordant
  • stimă de sine foarte ridicata
  • sunt carismatici
  • inteligenţi
  • au un ambalaj frumos
     cu alte cuvinte bărbatul ideal..Aaa minus faptul că deşi e cu tine într-o relaţie, s-ar da şi la mama ta dacă ar fi mai tânără (evident în cazul în care ai o mamă foarte atrăgătoare).
                                                        
            Deşi majoritatea femeilor susţin că e exact tipul de bărbat pe care îl evită, e exact genul faţă de care se simt atrase. Pur masochism? Păi, dacă ne uităm la lista de mai sus se înţelege aceast magnetism. Nu ne vom dori un bărbat pe care nu îl doreşte nici o altă femeie (decât dacă are ceva special ce ele au omis să vadă), pe de altă parte, nu ştiu chiar cât de indicat este să aspiri la idealul tuturor (adică cel mai tare din parcare). Doar dacă te aisiguri că are ochi doar pentru tine, deşi e puţin probabil. E romantic să crezi că odată cu tine va începe un nou capitol din viaţa lui, numit fidelitate, de care era străin până acum, dar, cum ştim prea bine, obiceiurile proaste mor greu. Aşa că să nu fii foarte surprinsă dacă într-una din zile, când te întorci mai devreme de la servici, mai găseşti pe cineva în plus în pat.
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu