duminică, 19 mai 2013

Nursing Diary

Prima zi

Ohh! Sheet!

Înainte am avut dubii dar acum ştiu sigur că mi-am greşit vocaţia! Categoric medicina a fost o mare greşeală.
Spitalul acesta arată ca un adevărat labirint. O să am nevoie de un GPS ca să fiu capabilă mă orientez. 
Veteranele de la cardiologie, deşi nu am apucat să vorbesc 2 minute cu ele mi-au dat impresia că se uitau la mine cam cum se uită o cobră la un şoarece. Ce-i drept, nu a fost niciodată o compatibilitate bună între minijupul meu şi femeile post-menopauză. Oare fusta e chiar atât de scurtă? Hmmm. Halatul de asistentă îmi ajunge până la jumătatea coapselor şi totuşi se mai vede foarte puţin din fustă.

O oră mai târziu

Da, categoric sunt prea scurtă. Un pacient sexy de 70 de ani m-a numit asistenta porno. Bunul samaritean din mine mă îndeamnă să fac abstracţie de faptul că trebuie să-i administrez un Moldamin dureros şi că fundul lui va fi pe mâna mea la propriu. 
Din meditaţii m-a întrerupt o viperă, colegă care m-a trimis la laborator cu analizele. Nu mi-a zis nimeni unde-i laboratorul! Mi-a aruncat astea şi a zburat. 

O oră mai târziu

Am dus analizele la laborator. De reţinut! Niciodată nu cere indicaţii unui doctor fiindcă îţi va da şi alte sarcini de făcut. M-a trimis la secretariat să-i xeroxex nişte fişe, de-acolo înapoi la el şi după  aceea m-a mai pus să-i caut şi stetoscopul. Nu am făcut faculatea de asistenţă medicală ca să mă transform în Azor!
Fi-ar! Începe şi ora de vizită! Am întârziat la propriul meu doctor!

Femeile sunt rele, mai ceva ca bărbaţii. Şefa mea e dovada. O femeie care se află mai sus pe scara ierarhică se va folosi de acest lucru ca să le chinuie pe cele situate mai jos de ea. De cînd am intrat m-a studiat aşa intens încât cred că mi-a făcut cu privirea o colonoscopie. Am fost criticată pentru următoarele lucruri:
  • întârziere
  • mă mişc prea încet
  • scriu prea încet
  • întîrziere
  • fustă scurtă      
"-Poate ar fi o idee bună să vii în pantaloni! Sunt mai practici", mai zise ea înainte să iasă din salon, lăsându-mă cu mândria undeva la nivelul nervilor (adică la nivelul gresiei).
Ok femeie! Doar fiindcă pedigree-ul (studiile) tău e mai ridicat ca al meu nu îţi dă dreptul să mai faci şi pe consilierul vestimentar cu mine! Bich!
-Domnişoară, zise un pacient din salon, să ştiţi că nu sunt deloc de acord cu doamna doctor. Vă rog să veniţi numai în fustă!


Un comentariu:

  1. buna replica de la sfarsit :))
    pun pariu ca omul ala are fantezii cu asistentele =)) si sefa e invidoasa ca nu-i ea >:) =))
    so.. like it !!

    RăspundețiȘtergere