duminică, 19 mai 2013

Damn Heels!


Tocurile fără dar si poate au fost inventate de o femeie. Numai noi avem capacitatea de a fi aşa masochiste.

Între noi fiind vorba, cine l-a inventat rămâne o enigmă. Ştim doar că pantoful cu toc datează din Egiptul Antic (deja v-o imaginaţi şi mai elegantă pe Cleopatra, nu?). Inventatorul pantofului cu toc cui a fost creatorul de modă Christian Dior, în 1950 (pe el trebuie să-l blestemaţi când vă dor picioarele)
Ni se spune sexul frumos, dar trebuia completat cu dureros, căci  în mare, viaţa de femeie este un lung travaliu. Exagerez? Luaţi atunci în calcul toate ritualurile vodoo de frumuseţe (să nu uităm de marele Gral-epilatul cu ceară), cultul dietelor, alpinismul tocurilor şi stresul (de copii şi moş crăciunul lunar nici nu comentez). Multe studii au demonstrat faptul că posesoarele de ovare sunt mai expuse stresului comparativ cu partea masculină (credeaţi că o să zic testicule, nu? : ))  Un motiv ar fi faptul că la noi au loc mai multe sinapse între neuroni, ceea ce înseamnă că ne gândim la mai multe lucruri simultan, spre deosebire de bărbaţi, care nu au atenţia distributivă aşa bine dezvoltată (ori sex, ori fotbal).
Problema e că la femei mai multe lucruri înseamnă mai multe probleme, deci mai mult stres.
Mai multe gânduri = Mai multe probleme=Mai mult stres=>FEMEIE
 Cu toată yoga şi ceaiuri antistres, războaiele noastre interioare nu prea găsesc cu adevărat rezolvare şi nu fac abstracţie de cadru. Problemele cu iubitul de acasă nu vor rămîne acolo, ci te vor bântui la servici sau la facultate. Viciversa e valabilă; conflictul cu şefa sau cu “scârba de colegă,” îţi va umbri puţin fericirea timpului liber, în aşa fel încât atunci când prietenul te v-a ruga inofensiv dacă “ nu ai avea chef să faci o prăjitură?” vei fi foarte tentată să îi arunci cratiţa în cap.
Probleme similar au şi ei, doar că la noi coarda sensibilă este mai pronunţată. Cică hipocampul, denumit şi centrul emoţional e mai dezvoltat la femei. De aceea suntem mai sensibile. 
Lăsând la o parte medicina, să fii femeie e dureros şi îţi i-a mult timp.

Diferenţa dintre bărbaţi şi femei:

Women                   
Dimineaţa: Rtual de îngrijire+Machiaj
Între: Împrospătarea machiajului
Seara: Demachiere+Ritual de îngrijire seara

Men
Dimineaţa +Prânz+ Seara: Hmmm… Să mă spăl pe faţă? M-am bărbierit  ieri…

Nu degeaba o femeie trăieşte mai mult decât un bărbat. Înainte oscilam între oglindă şi cratiţă, dar, graţie emancipării feminine  suntem tot acolo, doar că am preluat şi atribuţii masculine, gen adusul banilor în casă. Nu mă înţelegeţi greşit, nu sunt misogină şi nu am concepţii casnice; prefer să ardă bucătăria decât bibleoteca (sau calculatorul).
Doar că nu înţeleg de ce se spune că o femeie, ca să fie apreciată la acelaşi nivel cu un bărbat, trebuie să facă un lucru de două ori mai bine decât acesta. 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu